Nieuws 08-02-2023

Als 1e protonencentrum Qualicor accreditatie gehaald

HollandPTC heeft als 1e protonentherapiecentrum ter wereld de Qualicor Europe accreditatie gehaald.

“Met veel trots overhandig ik jullie het certificaat. Het is niet iets wat je krijgt, maar wat jullie verdiend hebben”, zei Ellen Joan van Vliet, directeur van Qualicor bij de uitreiking. “Iedereen vindt zijn eigen organisatie altijd bijzonder, maar zo zien wij jullie ook echt. Jong en vol ambitie. Een accreditatie vraagt noeste arbeid en discipline. Met het behalen van deze accreditatie hebben jullie een mooi fundament gelegd, laten zien veilige en verantwoorde zorg te geven, en tegelijkertijd te ontwikkelen, innoveren en groeien. En dat in tijden waarin je dit met niet heel veel mensen moet doen.”

Op 7 februari kregen de directeuren van HollandPTC Irene van Haaren en Marco van Vulpen het bijbehorende certificaat van dr. Ellen Joan van Vliet. “Hier zijn we ontzettend blij mee,” vertelt Marco van Vulpen. “De hele organisatie heeft hard gewerkt, een accreditatie geeft toch altijd extra druk. Onze patiënten laten met mooie complimenten regelmatig weten onze zorg te waarderen en het is extra mooi om te zien dat we als relatief jonge en specialistische organisatie door een onafhankelijk instituut nu ook zo goed beoordeeld zijn.”

Mooie accreditatiedagen

De accreditatiedagen in november waren leuk, vonden de leden van het auditteam en onze medewerkers. Het auditteam gaf aan zich heel welkom te voelen. Ze waren aangenaam verrast dat HollandPTC in 5 jaar van een start-up naar scale-up heeft laten zien dat de organisatie bedrijfsprocessen door ontwikkelt en lef toont om vlak voor een accreditatie zijn kwaliteitsdenken compleet opnieuw in te richten. Het auditoren merkten ook de verbinding op tussen rvc, medezeggenschapsorganen en de organisatie, ze zagen duidelijk hoe zij samenwerken. En ze waren onder de indruk van de teksten in het bedankboek van patiënten: “Kippenvel kregen we bij het lezen. Zoals jullie de zorg organiseren, met bij iedereen die betrokkenheid bij alle patiënten, dat is mooi. En dat is wat zorgt voor die hoge mate van patiënttevredenheid.”

Waarom deze accreditatie?

Met deze accreditatie door een onafhankelijke instantie laten we zien dat we een professionele organisatie zijn waar we goede zorg geven en werken aan continue kwaliteitsverbetering.