Nieuws 28-01-2024

HollandPTC in het nieuws

HollandPTC, protonentherapie centrum

Afgelopen weekend stond er een artikel in het NRC over het financiële beleid van de TU Delft. Ook over de financiële situatie van HollandPTC werd veel gezegd.

Sinds 2018 behandelt HollandPTC patiënten met protonentherapie en hebben zij zo een kleinere kans op bijwerkingen van de bestralingen op de korte, maar vooral ook op de lange termijn. Ieder jaar behandelen we meer patiënten en groeien we verder naar het maximum aantal dat we per jaar mogen behandelen.

Verder werken we continu aan het verbeteren van de behandeling en doen we wetenschappelijk onderzoek om die verbeteringen te realiseren en om de meerwaarde van protonentherapie aan te tonen.

Het is belangrijk dat iedere patiënt die voor protonentherapie in aanmerking komt, voor deze behandeling kan kiezen. Wij zien dagelijks dat patiënten baat hebben bij onze behandeling en daar doen we het voor!

Over onze financiële situatie kunnen we kort zijn, die was lastig en heeft onze aandacht, maar de groei in het aantal patiënten en de goede relatie met aandeelhouders, verzekeraars en banken maakt dat wij de toekomst met vertrouwen tegemoet zien.