Nieuws 01-10-2020

Het coronavirus, nieuwe maatregelen

Komt u naar HollandPTC, lees dan onderstaande informatie.

Mondkapjes

Vanaf 1 oktober draagt iedereen in de openbare ruimtes van HollandPTC een mondkapje. Doet u alstublieft voor u binnenkomt, uw mondkapje op.

Op vakantie geweest naar risicogebied?

Bent u of uw begeleider op vakantie geweest naar een land of gebied in een land waarvoor reizen afgeraden wordt? Dan adviseert het RIVM dat u in thuisquarantaine gaat.

Bent u patiënt en in een risicogebied geweest? Neem dan contact op met de doktersassistent voor overleg. Is een begeleider in een risicogebied geweest? Dan mag hij of zij na de quarantaine weer mee naar HollandPTC.

Verkouden of koorts?

Heeft u verkoudheidsklachten of koorts? Bel dan voordat u weer naar HollandPTC komt met de doktersassistent, 088 501 1100. Uw radiotherapeut-oncoloog bespreekt met u hoe uw behandeling verder gaat. Als u corona heeft, verplaatsen we uw bestraling naar het eind van de dag. Zo is het contact met andere patiënten beperkt en is er tijd om de ruimtes extra schoon te maken.

Begeleiders

We willen het aantal mensen dat niet per se bij HollandPTC hoeft te zijn, zo veel mogelijk beperken. U mag daarom tijdelijk maximaal 1 begeleider meenemen. Hij of zij mag alleen mee naar binnen als hij geen verkoudheidsklachten of koorts heeft. Meekijken bij de bestralingsruimte kan op dit moment helaas niet.

Denk verder aan:

  • regelmatig uw handen wassen
  • 1,5 meter afstand houden