Event HollandPTC 16-05-2019 19:00 - 22:00 Event is geweest

Open avond MBB’ers in de protonen

Benieuwd hoe dat eruit ziet, zo’n protonentherapie centrum?

Ben je (bijna) MBB’er en wil je HollandPTC van binnen zien? Meld je dan aan voor onze open avond op donderdag 16 mei. Je krijgt een rondleiding, kan workshops volgen en natuurlijk vertellen we ook wat meer over HollandPTC. Aanmelden kan via het formulier onderaan deze pagina.

Interactieve rondleiding door HollandPTC
Een van onze MBB’ers neemt je mee en vertelt over onze patient journey, laat je de CT zien en natuurlijk ga je ook kijken in de gantry. Je kunt ondertussen vragen stellen en krijgt uitleg over onze apparatuur en manier van werken. We hebben 2 gantries en een behandelruimte voor mensen met oogtumoren. In de ene gantry kun je ervaren hoe het is om op tafel te liggen met een draaiende gantry. In de andere kun je een kijkje achter de schermen nemen en zie je de techniek van dit enorme apparaat. Bij de ooglijn krijg je een idee van de behandeling van de patiënten met oogtumoren en zie je hoe we op verschillende manieren de protonenbundel gebruiken.

Verder kun je 2 workshops volgen
Dosisplanning
We laten je zien hoe we hier de dosisplanning maken. Wat is er anders dan bij fotonen, waar houden we rekening mee? Welke stappen doorlopen we en met wie werken we samen aan de planning?

Model based indicaties
Hoe werkt de model-based indicatie? Wat is een planvergelijking? Of normal tissue complication probability (NTCP)? Om te bepalen of een patiënt in aanmerking komt voor een behandeling met protonen, vergelijken we de bijwerkingen van fotonen ten opzichte van protonen. Het verhaal hierachter en wat dat betekent voor het werk van de MBB’er leggen we uit.

Korte presentatie HollandPTC en kennismaking
Als laatste vertellen we nog wat meer over HollandPTC en is er tijdens een borrel tijd om kennis te maken met elkaar.

Programma open avond HollandPTC

19.00 uur Ontvangst met koffie en thee
19.30 uur Start programma: rondleiding en workshops
21.00 uur Korte presentatie HollandPTC en tijd om met elkaar kennis te maken
21.30 uur Einde

 

Locatie
De open avond is bij HollandPTC, Huismansingel 4 in Delft. Je kunt gratis parkeren en we zijn ook goed bereikbaar met het OV.