‘Het voelt als familie’

Rima Alaraaj, financieel administrateur

“In 2017 ben ik begonnen bij HollandPTC zonder eigenlijk echt te weten waar ik ging werken. HollandPTC was toen namelijk echt nét nieuw; het gebouw moest nog worden ingericht, alle systemen waren nieuw, net als de apparatuur en de mensen. En voor mij was dit mijn eerste baan in de zorg dus ik had een hoop te leren. Veel hebben we ook samen ontdekt, mijn collega’s en ik, we zijn de afgelopen 5 jaar samen enorm gegroeid. Bestond de afdeling Finance eerst alleen uit mijzelf en een controller, nu zijn we met z’n zessen. We zijn een fijn team en kunnen heel goed samenwerken. Het voelt als familie: we luisteren goed naar elkaar en steunen elkaar in de moeilijke tijden.

“Ik vertel altijd vol trots over mijn werk bij HollandPTC”

Vanaf het moment dat ik las over HollandPTC en de protonentherapie die kankerpatiënten hier krijgen, was ik enorm geïnteresseerd. Ik had er nog niet eerder van gehoord en was vooral onder de indruk van die enorme apparaten en de techniek die erachter schuilgaat. Ik vertel ook altijd met trots waar ik werk en vertel graag over de mogelijkheden van protonentherapie, want maar weinig mensen weten eigenlijk van het bestaan ervan. Tegelijkertijd zijn mijn collega’s ook altijd complimenteus over mij. Want, zo zeggen zij, zonder mij ligt de financiële administratie stil. Daar zit wel een kern van waarheid in. Ik doe namelijk het debiteuren- en crediteurenbeheer, onderhoud contact met leveranciers, verzorg de salarisadministratie, verwerk declaraties en beheer het financieel en de personeelssysteem AFAS. Werk dat ik leuk vind en waarvoor ik ben opgeleid.

“Ik zou graag nog verder leren en begin binnenkort aan een vervolgopleiding.”

Oorspronkelijk kom ik uit Syrië, waar ik economie studeerde. Eenmaal in Nederland ben ik geslaagd voor meao niveau 4 administrateur. Daarna ben ik gaan werken, eerst als administrateur in de detailhandel, later in de dienstverlening en nu in de zorg. Ik zou graag nog verder leren en een opleiding volgen tot financieel controller. Dan kan ik mijn manager wat meer helpen, bijvoorbeeld met het opstellen van de jaarrekening. Ik heb al gehoord dat ik de opleiding mag gaan doen, daar ben ik erg blij mee. Het zal wel even wat zwaarder zijn om werken, de zorg voor mijn 4 kinderen als alleenstaande moeder en leren te combineren. Maar bij HollandPTC maak ik me daar geen zorgen over, de persoonlijke betrokkenheid is heel groot en iedereen helpt elkaar.

“De eerste patiënt, dat was wel een bijzonder moment.”

Ik ben heel trots op mijn baan en vind HollandPTC een geweldige plek om te werken. Een van de meest bijzondere momenten hier is toch wel de eerste patiënt Na alle voorbereidingen die we bijna een jaar lang troffen, was het geweldig om de eerste patiënt te ontvangen. De openingsdag van het centrum was echt een mooi moment om alle mensen samen te zien die betrokken zijn bij het financieren en bouwen van HollandPTC. De Familiedag vind ik ook leuk om bij te zijn. Mijn kinderen en eigen familie vinden het geweldig om te zien waar hun moeder of zus werkt en voor mij is het ook interessant om kennis te maken met het werk van collega’s en met elkaars familie. Zo krijg je een kijkje in de behandelkamers waar je normaal gesproken niet komt natuurlijk.”