Iedere behandeling blijft interessant

Ik voel me vereerd dat ik één van de weinige MBB’ers ben die kan werken op een oogbestralingsapparaat. Hier zijn er maar een aantal van in Europa waardoor je een gevariëerde groep aan patiënten tegen komt. Sommigen spreken de taal en sommigen ook weer niet. Je komt andere persoonlijkheden en andere gewoontes tegen waardoor elke behandeling weer interessant blijft. Dit werk maakte mij nieuwsgierigheid toen ik doorhad dat deze manier van behandelen anders was dan op het gemiddelde protonen of fotonen bestralingsapparaat. Na een dag meekijken sloeg mijn nieuwsgierigheid om naar interesse.

”Een soepele doorstroming van de schoolbanken naar het werkveld”

Na het behalen van mijn diploma ben ik hier direct komen werken. Ik ben begeleid tot een volwaardige MBB’er die uiteindelijk is doorgegroeid naar een senior MBB’er. Tijdens het leerproces wordt gekeken waar je verbeterpunten zijn en waar je interesses liggen. Dit zorgt ervoor dat ik een soepele doorstroming heb gehad van de schoolbanken naar het werkveld. De nieuwsgierigheid die je hebt naar andere modaliteiten kan hier omslaan naar interesse en vervolgens veranderen in mogelijke nieuwe werkplekken. Naarmate je meer inzicht hebt gekregen in bepaalde modaliteiten, wordt je ook uitgenodigd om mee te doen aan projecten. Hierbij heb ik een nuttige rol gespeeld in bijvoorbeeld de implementatie van de SGPT (Surface Guidance Proton Therapy).

Protonentherapie is een snel-ontwikkelende therapie. Nieuwe projecten, (stoplicht)protocollen & doelgebieden komen langs. In de tijd dat ik hier werk zijn 2 doelgebieden geïntroduceerd waarbij een derde doelgebied eraan komt in de nabije toekomst. Dit zorgt voor flexibiliteit en daar word ik enthousiast van.

Het zorgt ervoor dat HollandPTC een snel-ontwikkelend bedrijf moet zijn om hierin mee te gaan met deze ontwikkelingen. Als het programma afgelopen is op bestralingstoestel 1 dan kan het zijn dat je daarna verwacht wordt op toestel 2. Dit maakt je week anders en niet hetzelfde als de voorgaande weken.

”Er is wederzijdse waardering en dat voel ik”

De collega’s en het patiëntcontact bij HollandPTC vind ik erg fijn. De groep collega’s is niet al te groot maar wel hecht. Het maakt hier niet uit of je een senior bent of een student; We praten allemaal met elkaar. Artsen doen mee, klinisch fysici doen mee, klinisch fysisch medewerkers doen mee en ga zo maar door. We hebben het leuk, we gaan naar de film, drinken een drankje na werk, we hebben meerderen groepen waarbij je terecht kan om bijvoorbeeld te praten over sport (F1, voetbal, hockey, etc.) of bijvoorbeeld het eurovisie songfestival/Wie is de Mol of snacks.

Het contact met de patiënt vind ik zelf erg fijn. Het behandelen, het ondersteunen, het begeleiden van patiënten door een moeilijke tijd, het praten over belangrijke dingen in het dagelijks leven of juist de minder belangrijke dingen (denk aan de schitterende sokken die patiënten aan kunnen hebben). Er is wederzijdse waardering en dat voel ik.

Dit maakt het werken fijn!