Nederlands Nederlands English English


HollandPTC

HollandPTC staat voor 'Holland Particle Therapy Centre'. Onder deze naam wil het consortium bestaande uit LUMC, Erasmus MC en TU Delft protonentherapie in Nederland introduceren. Op dit moment moeten Nederlandse patiënten naar het buitenland reizen om met protonen behandeld te kunnen worden. Het centrum zal in Delft gebouwd worden.  

HollandPTC is als BV opgezet door aandeelhouders TU Delft, LUMC en Erasmus MC. De aandeelhouders hebben een ervaren team van externe experts samengesteld om de projectorganisatie te leiden, waarbij volop inhoudelijke expertise wordt ingezet, o.a. protonenexperts uit het buitenland en artsen en ingenieurs vanuit de drie instellingen.

 

Martijn Engelsman is nauw betrokken bij de plannen van HollandPTC. Hij werkte eerder voor protonencentra in de VS en Zwitserland en is internationaal expert op het gebied van protonentherapie.

"HollandPTC is een belangrijke stap vooruit, niet alleen voor kankerpati�nten in Nederland, maar ook voor het onderzoek naar protonentherapie. De kennis en expertise van de drie partnerinstellingen maakt protonentherapie de gouden standaard voor radiotherapie behandelingen."