In Memoriam Gerda Lourens


1958-2017

 

Op 30 januari 2017 overleed Dr. Gerda Lourens, onze voormalig zakelijk directeur en drijvende kracht achter HollandPTC.

Na haar studie scheikunde in Leiden en promotie in de Scheikundige Technologie aan de TU Delft, begon Gerda haar carrière bij Gist. Daar klom ze op van wetenschappelijk medewerker tot directeur van de Industrial Pharmaceutical Production Division. Toe aan nieuwe uitdagingen, zette Gerda in 1991 de studierichting Life Science & Technology op, een samenwerking tussen de Universiteit Leiden en de TU Delft. Na de succesvolle start bleef zij er nog enkele jaren als opleidingsdirecteur aan verbonden, waarna zij haar eigen adviesbureau begon.

Gerda’s kracht lag in het adviseren en leiden van grote projecten, in het bijzonder op het gebied van gezondheid en levenswetenschappen. Zo was ze coördinator van Leiden-Delft-Erasmus, de samenwerking tussen de drie universiteiten.

Met haar kennis van de regio, van de universiteiten en andere belanghebbenden, was een project als HollandPTC haar op het lijf geschreven. In een speelveld waarin ook politieke en economische krachten een grote rol speelden, ging Gerda recht-door-zee en doelgericht te werk. Zij was vanaf het begin bij HollandPTC als project van Medical Delta betrokken en heeft daaraan een niet te onderschatten bijdrage geleverd.